Saturday, September 19, 2009

Uus kuu, uued olud

Kuu hakkas j2lle kasvama... 6hus on tunda muutusi.

Nyyd on yksiolemise ajad m88das. Teisip2eval saabus Marwin - tervendaja Cebu linnast, kes j22b siia tykiks ajaks elama. Ta 6petab mulle hingetantsu, kokakunsti, kohalikku keelt ja kombeid, k2sit88d, trummim2ngu, meditatsiooni ja muud eluolu. Minust saab tema assistent, kui kylalised saabuvad...

Pi peaks ka varsti naasma. Ehitust88d sujuvad, maja kerkib, k6ik on muutumises... Lisaks Marwinile peaks ka Zaldy paikseks j22ma. Zaldy on kohalik kunstnik, kes ehitust8id juhatab. Ta naine ja lapsed s6idavad 2ra naise ema juurde maale ning siis j22b Zaldy siia elama ja oma stuudiot valmis seadma.

T2na, pyhal pyhap2eval k2isime kirikus. Filipiinod on v2ga t6siusklik rahvas ja missasid peetakse j2rjest iga tund. Seega viibisime ka yhe missa juures. Katedraal oli v2ga kaunis ja helge, Neitsi Maarja altaril 6nnistamas k6iki... syytasime kyynlad ja kuulasime jutlust, mis oli poolenisti inglise keeles, seega sain yhtteist aru.
P2rast l2ksime supermarketisse ja siis restorani l6unat s88ma. Kui olime k6hud maitsvat toitu t2is toppinud, 6petasin Marwinile rumbat. Olime yksi seal restos, seega ruumi oli kyllaga...
Rumba ei olnud esimene tants, mida ta 6ppis, polka sai ta juba enam-v2hem selgeks...

Marwin on taimetoitlane, seega kodus s88me me vaid k88gi- ja puuvilju ning muidugi riisi ja saia. Ta on t6esti v2ga hea kokk ja osav taimetundja, seega liha j2rele igatsust ei teki. On lihtsalt uskumatu, mida k6ike saab banaanist teha... ja kookosest. (ehk r22gin teine kord l2hemalt)
Siinne rahvas suudab kookospalmi kasutada juurest ladvani. Juurtest ma ei tea, aga tyve kastutatakse ehitust88del, ladvast(kuivatatud palmilehtedest) tehakse katuseid (nagu rookatus), kookosp2hkli sisu muidugi syyakse igal v6imalikul moel ning p2hklikoortest saavad kausid v6i kulbid... Midagi ei l2he raisku:)



Me naudime Marwiniga veel puhkamist, s88me ja lebotame niisama, oleme nettis vaheldumisi. Marwin kohaneb uue koduga ja rahuliku provintsieluga (Cebu on kyllaltki suur linn). Varsti tuleb tervendust88d teha, ega siis pole vedelemiseks mahti... :)

N6nna siis eluke veereb praegusel ajal... Iga hetk toob kaasa uut informatsiooni, maitseelamusi ja muidugi puhast r66mu elamisest.

No comments:

Post a Comment