Monday, July 16, 2012

Timi maailm 2

Timi s6navara t2ieneb iga p2evaga ja mitmes suunas:)
Uued s6nad eesti keeles: (h)obu - hobuste, kitsede jt sarnaste loomade kohta; (s)ai, iti (tita-beebi), tiss; s6na onu kasutab ta nii vanaisa(lolo) kui vanaema(lola) kohta ja ka m6ne tuttava nimetamiseks; lisaks kasutab ta aktiivselt s6nu auto! (k6ik ratastega elemendid, vahel ka puhur:), emme, (p)apa, ait2h, juua, anna (k2ib tihti koos s6naga tiss :), kaka, (p)iss, aua, (k)iis(u), opa, (p)apu, kaaka (kanad, kalad, linnud), puu, pa(ll), 6ue, mee(s), m6mm(i); imiteerib s6nu tool, juust, 6un, maja; ja muidugi m2mm-m2mm (s88ma) ning m6mm-m6mm (magama)
muus keeles: hi!, bye-bye ja Tado/Tada (tita Donald - vanat2di hyydnimi); imiteerib s6nu no more (kui midagi otsa saab v6i l6peb), dirty ning m6ndasid kohalikke s6nu ka, nagu salamat (ait2h),  lami (maitsev)
Kindlasti j2id veel m6ned nimetamata, aga p6hiline on kirjas.

Tim kasvab myhinal ja s88b ka juba korralikult (riisipuder k88giviljadega ja juust on uued lemmikud, banaanidest isu t2is). Vanaema ostab talle muudkui uusi riideid (inimlik n6rkus), kuid 6nneks piisava kasvuvaruga. Ta kehake on hakkama saanud kuumuse, allergia (ma ei s88 enam mangosid jpm allergeene sisaldavaid toite) ja k6huviirusega. Anname Timile vitamiine lisaks ning tervis on tal j2lle tugev.


No comments:

Post a Comment